Sencha
Exkluzivní varianta japonského zeleného čaje sencha vhodná ke každodennímu popíjení.
Exkluzivní varianta japonského zeleného čaje sencha zpracovaná metodou hlubokého spaření (fukamushi). Tato metoda dodává jehličkám listu tmavší barvu a křehkost, nálevu pak...
Skládá se ze 2 druhů velejemných hluboce spařených japonských zelených čajů fukamushi sencha a kabusecha a tmavé pražené hojichy.
V sadě naleznete velejemnou kabusechu - vzhledem, chutí i způsobem pěstování a zpracování se velmi podobající gyokuru. Dále raritní druh senchy ze starých čajovníků s...
Sencha (japonsky: 煎茶, Sencha, pražený čaj) je druh japonského zeleného čaje, který se, jak název napovídá, pěstuje výhradně na přímém slunci. Je nejoblíbenějším druhem japonského čaje s 80% podílem na produkci. Jelikož proces zpracování je tradičně co nejjednodušší, zachovává si sencha nejvíce ze svých původních vlastností a chutí. Může mít travnatou až rybí příchuť, sytě zelené lístky a světle zelený nálev. Jeho vlastnosti se ale různí nejen místem pěstování, nýbrž i způsobem zpracování a samotné přípravy.