Kabusecha
Prémiová varianta japonského zeleného čaje kabusecha vhodná nejen pro výjimečné příležitosti, ale i každodennímu rozjímaní. Stíněna byla po plných 20 dní před sklizní.
Skládá se ze 2 druhů velejemných hluboce spařených japonských zelených čajů fukamushi sencha a kabusecha a tmavé pražené hojichy.
V sadě naleznete velejemnou kabusechu - vzhledem, chutí i způsobem pěstování a zpracování se velmi podobající gyokuru. Dále raritní druh senchy ze starých čajovníků s...
Nechte se překvapit rozmanitostí chutí měně známých japonských čajů - delikátní jemnou kabusechou, genmaichou z gyokura s praženou rýží a kukichou a hojichou s nízkým obsahem...
Kabusecha je druh velmi kvalitních japonských čajů výtečné jemné chuti a jehliček lístků tmavé barvy dané jak procesem pěstování, tak následného zpracování. Název je odvozen od slova kabuseru - japonsky: かぶせる, což znamená "přikrýt" nebo "umístit na vrchol".
Čaj kabusecha je skutečně vyroben z mladých čajových lístků sklízených z čajovníků, které podobně jako gyokuro jsou stíněny, ovšem po kratší dobu 2–25 dnů.