Gyokuro
V sadě naleznete velejemnou kabusechu - vzhledem, chutí i způsobem pěstování a zpracování se velmi podobající gyokuru. Dále raritní druh senchy ze starých čajovníků s...
Nechte se překvapit rozmanitostí chutí měně známých japonských čajů - delikátní jemnou kabusechou, genmaichou z gyokura s praženou rýží a kukichou a hojichou s nízkým obsahem...
Gyokuro (japonsky: 玉 露, „nefritová rosa“) je uniukátní druh zeleného čaje z Japonska pocházející z čajových keříků pěstovaných 3-4 týdny před sběrem ve stínu, nikoliv na plném slunci. Tím se výrazně vzhledově, ale hlavně jemnou chutí, odlišuje od standardní sencha, klasického nezastíněného zeleného čaje.
Mladé čajové lístky na gyokuro se pečlivě ručně sbírají jednou ročně brzy zjara. Ihned po sběru jsou spařeny a zpracovány do tvaru připomínajícím jemné piniové jehličky. Delikátní huť a lehce nasládlá dochuť dělají z gyokura volbu znalců zeleného čaje.